Informationer om klubben

Sejlklubben Køge Bugt er den største og mest aktive sejlklub i Greve Marina

Om klubben

  • Sejklubben Køge Bugt blev stiftet i 1977 af en gruppe fremsynede sejlere fra Greve og Køge Bugt området, der så chancen for at få etableret en havn i forbindelse med etableringen af Køge Bugt strandpark. I dag er SKB den største og mest aktive sejlklub i Greve Marina.
  • Klubhuset på Hejren 21 er rammen om mange af vores sociale aktiviteter, som Grill aftner, Musik på Kajen, klubaftner om vinteren med sejladsrelateret indhold, toværkskurser, navigationsundervisning, klubfester, udgangspunkt for fælles sejladser til gæstehavne i vores sejladsområde m.m.
  • Ungdomsafdelingen holder til i deres eget ungdomshus på Hejren 17. I afdelingen lærer de unge i alderen fra ca. 6 til 25 år, at sejle i klubbens forskellige joller. Afdelingen råder over omkring 40 joller fordelt forskellige jolletyper. Ungdomsafdelingen har over hele sæsonen masser af sejladsmæssige arrangementer og deltager ligeledes i mange aktiviteter med andre sejlklubber, en af dem er den populære årlige sommerlejr, hvor omkring 50 sejlere drager til Møn på en uges sejlercamp. Der tilbydes træning flere gange om ugen, og Ungdoms-udvalget har en solid trænerstab, der er uddannet gennem Dansk Sejlunion og som varetager træning af klubbens unge, uanset om de har ambitioner om at blive den næste olympiske mester, eller de hellere vil sejle fordi det giver fantastiske sociale oplevelser. Det er også ungdomsafdelingen der er rammen om Stand Up Paddling for voksne.
  • Sejlerskolen står for den organiserede undervisning i klubben. Her kan du tage duelighedsbevis og lære at sejle kølbåd, på et niveau, så du kan klare dig som skipper ved tursejlads i Danmark og vores nabolande. Sejlerskolen har undervisning til den praktiske duelighedsprøve om sommeren, og til den teoretiske delprøve om vinteren. Hvert år inden sæsonstart har vi tovværkskursus over 3 aftner, og der arrangeres meteorologikurser, natsejlads m.m. for klubben medlemmer.
  • Handicap sejlads er for ALLE med fysisk handicap over 18 år. Vi tilbyder sejlads i både indrettet med henblik på håndtering af handicappede. Der findes hjælpemidler til håndtering af materiel samt udstyr til at lette ombordstigning mv. Vi hjælper med det du ikke selv kan og vi har alt nødvendigt udstyr der skal til for at få dig på vandet!
    Vi har tre bådtyper i SKB, der egner sig til handicapsejlads: Mini 12, som er en en-persons båd, der er velegnet til handicappede, Sonar er en kølbåd med plads til fem personer og Olsen Twin der er en to-personers båd, som er specielt designet til handicapsejlads.
  • I sejlsæsonen arrangeres der spændende sejlture med forskellige udflugtsmål. Der leges og kæmpes om at vinde fine præmier og om aftenen tændes der op i grillen og hygges med forskellig underholdning og røverhistorier aftenen lang.
  • Dykkerafdelingen er også en del af SKB, og har du lyst til at opleve det hele fra en anden vinkel, så er dykkerne noget for dig. Udover det at opholde sig under vandet forskellige steder i Danmark og i Greve svømmehal arrangeres der spændende dykkerture til eksotiske lande.
  • Om vinteren arrangerer svømme-udvalget at få lov til at mødes en gang om ugen, til motionssvømning og godt samvær med andre SKB medlemmer i Greve svømmehal.

Klubhuset

I klubhuset er der mange aktiviteter. I løbet af sommeren er der grillaftener, Sct. Hans, musik arrangementer m.m. I klubhuset kan der købes drikkevarer til rimelige priser. Klubhuset kan frit benyttes af alle medlemmer, blot du rydder op efter jer. Er opvaskemaskinen ved at være fuld, så start den gerne.

Om vinteren arrangeres der tut søndagsfrokoster til priser hvor alle kan deltage.

På de lange vinteraftener sidder der ofte elever og læser på teori, lærer knob og knuder eller hører på foredrag.

Du kan som medlem også låne klubhuset imod leje af service til private arrangementer, der er dog nogle særlige vilkår som du kan få oplyst med henvendelse til klubhus udvalget.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Ungdom

SKB har en aktiv ungdomsafdeling, hvor de unge i alderen fra ca. 8 år og op til 25 år, lærer at sejle i klubbens forskellige joller. Afdelingen råder over omkring 40 joller fordelt på seks forskellige jolletyper. Når medlemskabet er betalt, kan de unge medbringe egen jolle, eller imod mindre sejladsgebyr, benytte en af klubbens joller.

Ungdoms-udvalget har over hele sæsonen masser af sejladsmæssige arrangementer og deltager ligeledes i mange kredsrelaterede aktiviteter, en af dem er den populære årlige sommerlejr, hvor omkring 50 sejlere drager til Møn på en uges sejlercamp.

Der tilbydes træning 1-3 gange pr. uge. Ungdoms-udvalget har en solid trænerstab, der er uddannet gennem Dansk Sejlunion og som varetager træning af klubbens unge medlemmer på forskellige niveauer.

Udvalget har ligeledes indgået en aftale med Greve kommune, hvor der er tilbudt indsats for et udviklende og aktivt fritidsmiljø for børn og unge med særlige behov. Et samarbejde og en indsats som i øvrigt er blevet rost og har opnået anerkendelse flere steder fra.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Sejlerskolen

Har du brug for at lære at sejle båd, tage et duelighedsbevis eller blot lære dine knob at kende, så er sejlerskolen stedet for dig. Der arrangeres undervisning i duelighedsundervisning, med teori om vinteren og praktisk sejlads om sommeren. Der er sejlads i sejlerskolens 2 både hvor du vil lære både det praktiske omkring klargøring af båd for efterfølgende og at bruge disse til undervisning samt nogle fantastiske timer på vandet.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Handicap sejlads

Klubben råder over de mest moderne faciliteter til handicappede. Vi tilbyder sejlads i både indrettet med henblik på håndtering af handicappede. Der findes hjælpemidler til håndtering af materiel samt udstyr til at lette ombordstigning mv. Vi hjælper med det du ikke selv kan og vi har alt nødvendigt udstyr der skal til for at få dig på vandet!

Handicap sejlads er for ALLE med fysisk handicap over 18 år.

Har du lyst til at sejle, har vi tre bådtyper i SKB der egner sig til handicapsejlads:

– Mini 12, som er en en-personer båd, der er velegnet til handicappede.
– Sonar, er en kølbåd med plads til fem personer.
– Olsen Twin, er en to-personers båd, der er specielt designet til handicapbrug.

Under sejladsen er der følgebåde med instruktør og hjælpere.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Tur sejlads

Har du lyst til at sejle på udflugter, men er selskabeligt anlagt, bør du deltage i et af tursejlernes arrangementer.

I sejlsæsonen arrangeres der spændende sejlture med forskellige udflugtsmål. Der leges og kæmpes om at vinde fine præmier og om aftenen tændes der op i grillen og hygges med forskellig underholdning og røverhistorier aftenen lang.

I vinterhalvåret er der interessante foredrag i klubhuset.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Kapsejlads

Kapsejlads udvalget kan hjælpe dig med alle relevante spørgsmål omkring kapsejlads. I klubben finder du også en DH måler der kan hjælpe dig med måling af båden hvis du ønsker en kapsejladslicens.

Der findes flere forskellige typer af kapsejlads i Køge Bugt. Både for den ambitiøse kapsejler og dem der ønsker at sejle på mere hyggelige præmisser. Alle sejlklubber i Greve Marina har fælles hyggekapsejlads hvor samtlige typer sejlbåde deltager. Både og sejlere på alle niveauer kan være med.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Admiralerne

Vores admiraler er de trofaste hjælpere over 60 år og som har udført et nævneværdigt arbejde for sejlklubben samt har været medlem i over 10 år.

Admiralerne afholder bl.a. fællesfrokost, ”musik på kajen”, fællessejlads samt et årligt bankospil op til jul.

De stiller velvilligt op når de øvrige udvalg har arrangementer hvortil der ønskes hjælp.
Hvert år ved standerhejsning udnævnes nye admiraler.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Dykning

Greve Sportsdykkerklub er også en del af SKB og har du lyst til at opleve det hele fra en anden vinkel, så er dykkerne noget for dig.

Dykkerne holder til i egne lokaler af hensyn til det specielle udstyr der kræves bl.a. at opfylde lufttanke m.v.

Udover det at opholde sig under vandet forskellige steder i Danmark og i Greve svømmehal arrangeres der spændende dykkerture til eksotiske lande.

Ofte mødes de i dykkerklubben hvor der vedligeholdes materiel, lokaler og indsamles midler til driften.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Svømning

Har du rigtigt meget vand i årerne, men ikke ønsker at bruge tiden under vandet hos dykkerne, kan du gennem svømme-udvalget få lov til at opholde dig i overfladen og sammen med ligesindede mødes til en god gang motionssvømning og godt samvær med andre. Svømning foregår i vinterhalvåret i Greve svømmehal.

Kontakt:

Ukendt

Ukendt

Formand

Telefon: 00 00 00 00
Email: 0@skb.d

Klubbens bestyrelse

SKB’s bestyrelse er en aktiv del af klubbens dagligdag. Bestyrelsen sørger for at tingene hænger sammen i hverdagen og er ansvarlige for samtlige udvalgs aktiviteter og driften i det hele taget. Bestyrelsen arbejder med klubbens strategi, muligheder for medlemmerne og beskæftiger sig med klubbens fremtid. De er altid åbne for nye input fra klubbens medlemmer – gamle som nye. Så har du gode forslag er det bestyrelsen du skal kontakte.

Kontakt:

Bestyrelsen kan kontaktes på bestyrelse@skb.dk

Ser hele bestyrelsen ved at følge dette link