Ungdoms udvalget

Sejlklubben Køge Bugts ungdomsafdeling er en underafdeling af Sejlklubben Køge Bugt. Ungdomsafdelingens formål er, at undervise unge mennesker i alderen fra ca. 8 år og op til 25 år i primært jollesejlads. Eneste krav er at du kan svømme 200 meter.

Vi tilbyder undervisning på alle niveauer i følgende jolletyper: Optimist, RS Tera Sport, RS Tera PRO, Zoom8, Laser Radial, RS Feva XL og Hobie Cat 16 Spi.

Vi tilbyder:
- Bredde-træning for begyndere/let øvede på et sjovt, hyggeligt og pædagogisk niveau.
- Kapsejladstræning og boat-handling for de mere eller meget øvede sejlere.
- Talenttræning med fokus på Laser-jollen. Her er målet at komme på ungdomslandsholdet.

Vi er certificeret “Ungdomsvenlig Sejlklub” af Dansk Sejlunion og et stort antal af vores trænere og instruktører er uddannet af Dansk Sejlunion på deres træner- og Instruktørkurser. Vi anvender Dansk Sejlunions Diplom-system til løbende uddannelse af de unge sejlere.

Sejlklubben Køge Bugt’s ungdomsafdeling sætter stor fokus på følgende:
- Kammeratskaber
- Godt socialt miljø for alle
- Indlæring af basale sejlerfærdigheder i praksis og teoretisk

Har du lyst til at høre nærmere eller evt. at prøve jollesejlads i praksis, så tag kontakt med enten formand eller en af instruktørerne. Du finder oplysning under "kontaktpersoner"

Vi har fast træning hver mandag for alle vores medlemmer fra kl. 17.00 – 20.00 og andre hold på de andre ugedage for de mere erfarne sejlere. Efter træning er der fælles aftensmad 20.00 – 20.30 , som laves på skift af sejlernes forældre (en forælder laver mad ca en gang per sæson).

Vi møder ind ca 16.45 på Hejren 13 på Hundige havn ved ungdomscenteret og klæder om. Sejleren skal have håndklæde og badetøj med. Til blæsende eller kølige sejldage kan det også anbefales at have en lycra-t-shirt/løbe-t-shirt e.l. inden under våddragten og/eller en spraytop/vindjakke uden på våddragten.

Det første sejler-år kan den unge sejler låne svømmevest, våddragt og sejlersko af klubben. For de 8-10 årige kan det være lidt svært at få fundet en våddragt, der passer. Forældre forventes at hjælpe med denne del.

Trænerne holder skippermøde ca kl 17
- For begyndere/let øvede i ungdomscenteret
- Mere erfarne sejlere på slæbestedet (ved stjernen på kortet)

Efter skippermøde gør vi jollerne klar til sejlads – her må forældre til mindre og nye sejlere meget gerne hjælpe med. Tilsvarende er der meget aktivitet med at få pakker jollegrej ned ca 19.30 – forældrehjælp er også meget velkommen her. Forældre er også meget velkomne til at hjælpe i klubhus eller på joller, mens de unge sejler. Sejlsport er en grejsport, så der er altid ting, der kan repareres.

Begyndere/let øvede sejler ofte i “badekarret” lige udenfor slæbestedet – eller på “langelinie”, inde mod land midt i havnen. Begge er markeret med rødt. Større sejlere sejler ude i Køge Bugt.

De unge bader i klubhuset og afslutter som nævnt med at hygge sammen frem til 20.30 med aftensmad og snak om dagens træning.

SKB-Ungdom arrangerer også trænings-camps, kapsejladser, hyggesejladser og sommer-camps enten selv eller sammen med andre sejlklubber. Især har vi et meget aktivt samarbejde med VSK og BSS.

Næste møde

Ingen planlagte møder pt.

Næste aktivitet

Arbejdsdag og jolleklargøring i SKB-ungdom - 07-04-2018 kl. 10:00 Læs mere

Følg os på

Begynderjoller I SKB-Ungdom starter man typisk som 8-12 årig med at sejle Optimistjolle eller Terajolle.

Joller til de store sejlere Til de store sejlere tilbyder vi Hobie 16 for to-mands besætninger med stor erfaring. Denne jolle er ekstremt hurtig og kan føre genakker.

Mellemjoller Til de lidt større unge ca 12-14 år arbejder vi med zoom8 jollen som single-jolle. Eller Feva-jollen, som typisk sejles af to sejlere. Feva-jollen er en meget populær ungdomsjolle, der også sejles med genakker (en spiler). Den er meget

Et af de tiltag som kunne være sjovt at få genstartet i SKB-Ungdom er "de små pirater", som er et tiltag SKB-U tidligere lavede for 6-8 årige. Meget leg ved vand og en mindre del sejlads.

Der er ingen offentlige referater.

Kontaktpersoner

Formand
Peter Toft
22923862
pto@linuxbog.dk

Kasserer
Mikkel Schiøtz
30 64 77 32
mis@frogne.dk

Kenneth BoaIris Gunia Schiøtz
53 72 10 62
irisgunia@gmail.com

Anna Nørgaard
25443590
anna.k.noergaard@gmail.com

Philip Larsen
40151000
pl@al-laser.dk

Kia Whittle
20556569
kiwh@pandora.net