Sejlklubben Køge Bugt

SKB har eksisteret siden 1977 og er i dag den største og mest aktive klub i Greve Marina.

Vi har to dejlige klubhuse, et til de unge under 25 og et til de mere modne medlemmer.

Handicap- & Dykkerudvalget har deres egne møde- og undervisningslokaler beliggende ved slæbested og mastehus ved indkørslen til Greve Marine.

Klubhus

Klubhus

I klubhuset er der mange aktiviteter. I løbet af sommeren er der grillaftener, Sct. Hans, musik arrangementer m.m. I klubhuset kan der købes drikkevarer til rimelige priser. Klubhuset kan frit benyttes af alle medlemmer, blot du rydder op efter jer. Er opvaskemaskinen ved at være fuld, så start den gerne.

Om vinteren arrangeres der tut søndagsfrokoster til priser hvor alle kan deltage.

På de lange vinteraftener sidder der ofte elever og læser på teori, lærer knob og knuder eller hører på foredrag.

Du kan som medlem også låne klubhuset imod leje af service til private arrangementer, der er dog nogle særlige vilkår som du kan få oplyst med henvendelse til klubhus udvalget.

Ungdom

SKB har en aktiv ungdomsafdeling, hvor de unge i alderen fra ca. 8 år og op til 25 år, lærer at sejle i klubbens forskellige joller. Afdelingen råder over omkring 40 joller fordelt på seks forskellige jolletyper. Når medlemskabet er betalt, kan de unge medbringe egen jolle, eller imod mindre sejladsgebyr, benytte en af klubbens joller.

Ungdoms-udvalget har over hele sæsonen masser af sejladsmæssige arrangementer og deltager ligeledes i mange kredsrelaterede aktiviteter, en af dem er den populære årlige sommerlejr, hvor omkring 50 sejlere drager til Møn på en uges sejlercamp.

Der tilbydes træning 1-3 gange pr. uge. Ungdoms-udvalget har en solid trænerstab, der er uddannet gennem Dansk Sejlunion og som varetager træning af klubbens unge medlemmer på forskellige niveauer.

Udvalget har ligeledes indgået en aftale med Greve kommune, hvor der er tilbudt indsats for et udviklende og aktivt fritidsmiljø for børn og unge med særlige behov. Et samarbejde og en indsats som i øvrigt er blevet rost og har opnået anerkendelse flere steder fra.

SEJLERSKOLEN

Har du brug for at lære at sejle båd, tage et duelighedsbevis eller blot lære dine knob at kende, så er sejlerskolen stedet for dig. Der arrangeres undervisning i duelighedsundervisning, med teori om vinteren og praktisk sejlads om sommeren. Der er sejlads i sejlerskolens 2 både hvor du vil lære både det praktiske omkring klargøring af båd for efterfølgende og at bruge disse til undervisning samt nogle fantastiske timer på vandet.

Klubhus

HANDICAP-SEJLADS

Klubben råder over de mest moderne faciliteter til handicappede. Vi tilbyder sejlads i både indrettet med henblik på håndtering af handicappede. Der findes hjælpemidler til håndtering af materiel samt udstyr til at lette ombordstigning mv. Vi hjælper med det du ikke selv kan og vi har alt nødvendigt udstyr der skal til for at få dig på vandet!

Handicap sejlads er for ALLE med fysisk handicap over 18 år.

Har du lyst til at sejle, har vi tre bådtyper i SKB der egner sig til handicapsejlads:

- Mini 12, som er en en-personer båd, der er velegnet til handicappede.
- Sonar, er en kølbåd med plads til fem personer.
- Olsen Twin, er en to-personers båd, der er specielt designet til handicapbrug.

Under sejladsen er der følgebåde med instruktør og hjælpere.

TUR-SEJLADS

Har du lyst til at sejle på udflugter, men er selskabeligt anlagt, bør du deltage i et af tursejlernes arrangementer.

I sejlsæsonen arrangeres der spændende sejlture med forskellige udflugtsmål. Der leges og kæmpes om at vinde fine præmier og om aftenen tændes der op i grillen og hygges med forskellig underholdning og røverhistorier aftenen lang.

I vinterhalvåret er der interessante foredrag i klubhuset.

KAPSEJLADS

Kapsejlads udvalget kan hjælpe dig med alle relevante spørgsmål omkring kapsejlads. I klubben finder du også en DH måler der kan hjælpe dig med måling af båden hvis du ønsker en kapsejladslicens.

Der findes flere forskellige typer af kapsejlads i Køge Bugt. Både for den ambitiøse kapsejler og dem der ønsker at sejle på mere hyggelige præmisser. Alle sejlklubber i Greve Marina har fælles hyggekapsejlads hvor samtlige typer sejlbåde deltager. Både og sejlere på alle niveauer kan være med.

ADMIRALERNE

Vores admiraler er de trofaste hjælpere over 60 år og som har udført et nævneværdigt arbejde for sejlklubben samt har været medlem i over 10 år.

Admiralerne afholder bl.a. fællesfrokost, ”musik på kajen”, fællessejlads samt et årligt bankospil op til jul.

De stiller velvilligt op når de øvrige udvalg har arrangementer hvortil der ønskes hjælp.

Hvert år ved standerhejsning udnævnes nye admiraler.

DYKNING

Greve Sportsdykkerklub er også en del af SKB og har du lyst til at opleve det hele fra en anden vinkel, så er dykkerne noget for dig.

Dykkerne holder til i egne lokaler af hensyn til det specielle udstyr der kræves bl.a. at opfylde lufttanke m.v.

Udover det at opholde sig under vandet forskellige steder i Danmark og i Greve svømmehal arrangeres der spændende dykkerture til eksotiske lande.

Ofte mødes de i dykkerklubben hvor der vedligeholdes materiel, lokaler og indsamles midler til driften.

SVØMNING

Har du rigtigt meget vand i årerne, men ikke ønsker at bruge tiden under vandet hos dykkerne, kan du gennem svømme-udvalget få lov til at opholde dig i overfladen og sammen med ligesindede mødes til en god gang motionssvømning og godt samvær med andre. Svømning foregår i vinterhalvåret i Greve svømmehal.

KLUBBENS BESTYRELSE

SKB’s bestyrelse er en aktiv del af klubbens dagligdag. Bestyrelsen sørger for at tingene hænger sammen i hverdagen og er ansvarlige for samtlige udvalgs aktiviteter og driften i det hele taget. Bestyrelsen arbejder med klubbens strategi, muligheder for medlemmerne og beskæftiger sig med klubbens fremtid. De er altid åbne for nye input fra klubbens medlemmer – gamle som nye. Så har du gode forslag er det bestyrelsen du skal kontakte.

HVORDAN KOMMER JEG I GANG

Du finder vores indmeldelsesblanket her på hjemmesiden som du kan udfylde og maile. Eller du kan møde op på Greve Marinas havnekontor og blive indmeldt. Som nyt medlem bliver du kontaktet af en af klubbens ambassadører. De vil være behjælpelige med alle de spørgsmål du måtte have. De sørger gerne for en rundvisning i klubben og på havnen.

VI ER HER FOR DIN SKYLD, SÅ VÆR IKKE BANGE FOR AT KONTAKTE OS.