En skøn dag med ungdomskredsmesterskab

Lørdag den 7/9 var SKB vært for årets kredsmesterskab for unge jollesejlere.
Et par dage forinden var vejrudsigten til meget hård vind og regn. Tættere på stævnedagen så det nogenlunde ud, og på selve stævnedagen blev det fantastisk vejr. Vi startede med hvide skumtoppe på bugten, men allerede omkring kl 9 var der ca 6 meter/sek vind og sol. Hvad mere kan man ønske sig.

31 sejlere var tilmeldt stævnet fra
* Køge Sejlklub
* Solrød Strand Sejlklub
* Sejlklubben Køge Bugt
* Vallensbæk Sejlklub
* Ishøj
* Brøndby Strand Sejlklub
* Hvidovre Sejlklub

Dermed var alle sejlklubber i kredsen repræsenteret. Fantastisk.
Som det kan ses på via stævnehjemmesiden https://www.skb.dk/Nyheder/Vis/ungdoms-kredsmesterskab-2019
så var SKB stillet op i Feva, Tera og zoom8. Vi har set et tydeligt skift af vores sejlaktiviteter de sidste par måneder over mod Feva og zoom8.

I Feva måtte vores sejlere give guldet til Brøndby Strand Sejklub.

I zoom8 fik vi 4, 5 og 6 pladser - men VSK er bare foran med Guldvinder Maria Bøggild (barnebarn til SKB-æresmedlem Axel Bøggild), Mark og Mads med sølv og guld. Vi må efter dem :)

i Tera Sport fik SKB-sejleren Emil Jensen sejlet en meget stabil serie med 5 førstepladser og 1 andenplads. Emil er en meget dygtig sejler, og allerede i en alder af 11 år har han sejlet to verdensmesterskaber i Tera. Vi skal følge ham det næste par år. Det kan blive meget spændende.

Fordelingen af guld var meget ligelig - på optimist-serien var det klart Solrød Strands dygtige sejlere, der virkelig trak igennem.

Stævnet var styret af en meget erfaren kerne af baneledere fra VSK, BSS og SKB med solid støtte fra kredsens øvrige klubber. Det var en svær dag med konstante vindskift og mærkeflytninger, hvilket blev klaret med bravour af baneteamet.

Ud over kapsejlads havde vi tilbudt de yngste enkelkapsejlads. Det var et glimrende tilbud og en meget hyggelig dag på vandet.

Der er MASSER af fantastiske billeder fra dagen på https://www.facebook.com/groups/KoegeBugtUngdomsSejlere/

Info om stævnet